Smart Sustainable Districts – Utrecht Beurskwartier

Nieuws

Koningin Máxima en Koningin Mathilde bezoeken Smart Sustainable District Utrecht

Koningin Máxima en Koningin Mathilde van België brachten op woensdag 30 november een bezoek aan Utrecht, als onderdeel van het Staatsbezoek van de Koning en Koningin van België aan Nederland. Zij arriveerden per trein voor een bezichtiging van het nieuwe Centraal Station en kregen aansluitend in het Stadskantoor een presentatie over de ontwikkelingen in het stationsgebied.

Dit gebied is benoemd tot icoon voor duurzame herontwikkeling door het Europese Climate-KIC programma Smart Sustainable Districts. Carolien van Hemel, directeur van USI, was uitgenodigd om een korte toelichting te geven over het Smart Sustainable Districts project in Utrecht. In dit project werken verschillende Europese kennisinstellingen de duurzame ambities van Jaarbeurs en gemeente Utrecht uit en geven input voor de herontwikkelingsplannen. Burgemeester Jan van Zanen, wethouder Victor Everhardt, directeur gebiedsontwikkeling Martin Mulder van gemeente Utrecht en Jaarbeurs-directeur Rob van der Heijden waren hier ook bij aanwezig.

2016-11-30 10:29:36 AMSTERDAM - Koningin Maxima en koningin Mathilde van Belgie vertrekken vanaf Amsterdam CS met de Koninklijke trein naar het nieuwe station Utrecht Centraal op de laatste dag van het driedaags staatsbezoek. ANP ROYAL IMAGES OLAF KRAAK

©ANP, foto Olaf Kraak.