Smart Sustainable Districts – Utrecht Beurskwartier

Het SSD programma

Smart Sustainable Districts (SSD) is een ‘flagship’ programma van Climate-KIC waarin een aantal vooraanstaande districten met een ambitieuze (her)ontwikkeling in Europees verband samenwerken om grondstoffenefficiëntie te verhogen, energieverbruik te reduceren en uitdagingen rondom klimaatverandering te adresseren.

Utrecht Beurskwartier is een van de eerste districten die zijn geselecteerd voor het SSD-programma. Andere betrokken steden en districten zijn:

Kijk voor meer informatie en nieuws over andere geselecteerde districten op de website van Climate-KIC.

De pilot-districten zijn geselecteerd uit een breder samenwerkingsverband van Europese districten en zullen enkele van de meest geavanceerde innovaties samenbrengen uit het Climate-KIC netwerk met meer dan 200 partners.

Infographic SSD

Het SSD-programma adresseert gebiedsbrede energie-efficiëntie, grondstoffengebruik en optimalisatie van de impact van nieuwe producten, technologieën en diensten door op districtsniveau te werken aan infrastructuur, vervoer, voorzieningen en de gebouwde omgeving. Daarnaast draagt het programma bij aan het tonen van de commerciële waarde en marktkansen voor innovatieve oplossingen voor stedelijke gebieden wereldwijd.