Smart Sustainable Districts – Utrecht Beurskwartier

Nieuws

Verticaal bos in Beurskwartier Utrecht

Het eerste verticale bos van Nederland wordt vanaf 2019 in Utrecht gebouwd. Bij de ontwikkeling van twee torens aan de Croeselaan staat een duurzame, groene en gezonde verstedelijking centraal. Dit sluit goed aan bij het Smart Sustainable Districts-project binnen het gebied ‘Utrecht – Beurskwartier’.

Het plan Wonderwoods omvat twee torens van 90 en 70 meter hoog die eruit zien als een verticaal bos. De door groen gesierde gebouwen bieden plaats voor wonen, werken, ontspanning en vermaak. Het verticale bos is verbonden aan de duurzame herontwikkeling van het stadsdeel Utrecht Centrum. Zo wil het Wonderwoods ontwikkelconsortium gebruik maken van het dak van Jaarbeurs om zonnepanelen te plaatsen en zal er een uitwisseling van warmte- en koudeopslagsystemen met omliggende gebouwen plaatsvinden.

wonderwoods cu2030 beurskwartier utrecht ©CU2030.nl

De gemeente Utrecht formuleerde een herontwikkelingsplan voor het stadsdeel, waarbij onder andere energieneutraliteit en klimaatbestendigheid uitgangspunten zijn. Climate-KIC heeft het Beurskwartier als een van de eerste gebieden geselecteerd als Smart Sustainable District (SSD). Binnen het SSD-programma beoogt het Utrechtse Beurskwartier een internationaal icoon voor duurzame herontwikkeling te worden.

Lees meer over Utrecht Beurskwartier als Smart Sustainable District

Lees meer over Wonderwoods