Smart Sustainable Districts – Utrecht Beurskwartier

Nieuws

Nationaal Sustainability Congres op 3 november

Social innovation for climate change

Op dinsdag 3 november vindt de 16de editie van het Nationaal Sustainability Congres plaats. Een maand voor de start van de COP21 klimaatconferentie in Parijs  ligt de nadruk op de urgentie om daadwerkelijke klimaatimpact en economische en sociale groei te realiseren. Dit jaar is het centrale thema dan ook ‘Sociale innovatie for Climate Change’. Het congres brengt iedereen die actief is op het gebied van klimaatverandering in Nederland bij elkaar. De inspirerende sprekers, plenaire discussies en interactieve workshops zullen resulteren in kernboodschappen die tijdens COP21 in Parijs aan de wereldleiders worden gepresenteerd.

Als onderdeel van het programma verzorgen Climate-KIC en het Utrecht Sustainability Institute de volgende thema-sessie:

Kennisdeling en co-creatie voor daadwerkelijke impact

De meest succesvolle innovaties, met daadwerkelijke impact op zowel het klimaat als op de economie, zijn het resultaat van internationale kennisdeling en co-creatie tussen klimaatexperts, studenten, ondernemers en overheden. Climate-KIC is het grootste publiek-private samenwerkingsverband van Europa waarin klimaatinnovaties versneld naar de markt worden gebracht. De Climate-KIC community bestaat uit ruim 250 partners uit bedrijfsleven, overheid en universiteiten binnen Europa.

Het Europese Climate-KIC programma ‘Smart Sustainable Districts’ heeft het Utrechtse stationsgebied geselecteerd als icoon voor duurzame herontwikkeling. Tijdens de themasessie zal Carolien van Hemel, directeur van het Utrecht Sustainability Institute (USI), de hoge duurzaamheidsambities van de gemeente Utrecht en Jaarbeurs voor de herontwikkeling van Utrecht Centrum West toelichten.

Belangrijke doelstellingen zijn een energie-neutraalgebied, gebruik van duurzame energie en het toepassen van maatregelen voor klimaatadaptatie. In samenwerking met gemeente Utrecht, Jaarbeurs, inwoners, ondernemers, kennisinstellingen en het Europese Climate-KIC netwerk worden de meest slimme innovatieve oplossingen bedacht voor een zogeheten ‘healthy urban boost’. Met aandacht voor de juiste balans tussen economische ontwikkeling, bereikbaarheid, duurzaamheid en gezondheid.

Kijk voor meer informatie, het programma en aanmelding op www.sustainability-congres.nl.